1 Ekim 2015 Perşembe

Açeke okunur


Fildişi mutfağının "merhaba" sı Attieke. Manyok/Cassava denilen bir bitki var burada. Patatese benziyor. Haşlanarak da yenilebiliyor. Leğenlerde tahta ile vurulup öğütülerek bulgur pilavı gibi bir hale getiriliyor - ki bu esnada etraf çok kötü kokuyor- ve böylece Attieke dedikleri şey ortaya çıkıyor. Çabuk bozulduğu için hazırlandıktan sonra 1 gün içinde tüketmek gerekiyor. 
Tek başına yenilince tatsız tuzsuz kuskusa benzer bir şey olmasından mıdır bilemiyorum ama genelde ya balıklı, yumurtalı ya da tavuklu özel hazırlanmış bir sosla yeniliyor. Yerken siz kaşık kullanıyor olabilirsiniz ama burada Attieke elle yeniyor. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder